Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ενότητα 2: Δημιουργία animation στο Go!Animate (από την αρχή-δύσκολος τρόπος με περισσότερες επιλογές)

Το Go!Animate προσφέρει δύο τρόπους για κατασκευή βίντεο. Ο πρώτος τρόπος που δοκιμάσατε είναι ιδιαίτερα απλός και πραγματικά επιτρέπει τη δημιουργία βίντεο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Ο δεύτερος τρόπος που ακολουθεί στη συνέχεια δίνει περισσότερες δυνατότητες στο δημιουργό να πειραματιστεί και να δημιουργήσει ένα animation με τη δική του προσωπική σφραγίδα. Παρότι έχει υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας από τον πρώτο τρόπο, ωστόσο με τη βοήθεια των παρακάτω οδηγιών ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες μπορούν να τα καταφέρουν (αρκεί φυσικά να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία κάποια βίντεο με τον εύκολο τρόπο)!

Δημιουργία animation
Βήμα 1: Έχοντας συνδεθεί στο Go!Animate, κάνουμε κλικ στο "Make a video" (πάνω-δεξιά).
Βήμα 2: Εμφανίζονται τα διαθέσιμα θέματα (προεπιλεγμένο φόντο και χαρακτήρες) στην οθόνη (λίγο προσοχή διότι εμφανίζονται από τη μέση και κάτω). Επίσης, μην διαλέξετε τα business exclusive ή εκείνα που ζητάνε πληρωμή ;)
Τα διαθέσιμα θέματα είναι περίπου 15 συνολικά και μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας αρέσει. Ωστόσο, μην σπαταλήσετε πολύ ώρα διαλέγοντας το θέμα σας...
Όταν περνάμε με το ποντίκι πάνω από ένα θέμα ανεβαίνει η μπάρα με τον τίτλο του και παρουσιάζονται τα παρακάτω κουμπιά:
Το πρώτο κουμπί (Make a video) είναι για τη δημιουργία βίντεο από την αρχή. Κάντε κλικ σε αυτό.
Βήμα 3: Εμφανίζεται η σκηνή που επιλέξαμε. Αριστερά υπάρχουν διάφορες φιγούρες. Κάνοντας κλικ σε κάποια από αυτές εμφανίζεται μέσα στη σκηνή (μπορείτε να προσθέσετε όσες φιγούρες επιθυμείτε, αλλά ας προσθέσουμε μόνο 2 για αρχή). Μπορούμε να μετακινήσουμε τη φιγούρα μέσα στη σκηνή κάνοντας κλικ επάνω της και σέρνοντας την.
Βήμα 4: Κάνουμε κλικ στη φιγούρα που θέλουμε να "μιλήσει".
Βήμα 5: Κάνουμε κλικ στο "VOICE" και εισάγουμε το κείμενο.
Βήμα 6: Αφού εισάγουμε το κείμενο κάνουμε κλικ στο "ADD VOICE".
Βήμα 7: Για να προσθέσουμε ομιλία σε κάποια άλλη φιγούρα, χρειάζεται να προσθέσουμε μια καινούργια σκηνή. Ουσιαστικά, κάθε φορά που χρειάζεται να μιλήσει κάποια φιγούρα είναι απαραίτητο να προσθέτουμε σκηνή. Οπότε, κάνουμε κλικ στο πράσινο κουμπί "ADD SCENE".
Βήμα 8: Παρατηρούμε ότι στο κάτω μέρος της οθόνης, στη γραμμή του χρόνου εμφανίζεται μια μικρογραφία της σκηνής 1 (με το νούμερο 1 στην πάνω αριστερή γωνία της) και μια μικρογραφία της σκηνής 2 (με το νούμερο 2 στην πάνω αριστερή γωνία της) που θα εμπλουτίσουμε τώρα. Ακολουθούμε τα βήματα 4-6 για να προσθέσουμε την ομιλία και το βήμα 7 για να εισάγουμε καινούργια σκηνή. Παρατηρούμε ότι οι σκηνές εμφανίζονται στη γραμμή του χρόνου αριθμημένες όπως περιγράφηκε πιο πάνω.
Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 4-7 για να προσθέσουμε όλους τους διαλόγους του σεναρίου μας (προσέχουμε, όμως, διότι το όριο είναι μέχρι 30 δευτερόλεπτα δωρεάν βίντεο. Αν ξεπεράσουμε το όριο απαιτείται πληρωμή για να δημοσιεύσουμε το βίντεο).
Βήμα 9: Όταν τελειώσουμε με τους διαλόγους, κάνουμε κλικ στο "Preview" και μετά από λίγο μπορούμε να παρακολουθήσουμε το video με το animation που δημιουργήσαμε. Αν το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί μπορούμε να να διορθώσουμε τα λάθη μας κάνοντας κλικ στο "BACK TO EDITING".
Βήμα 10: Κάνουμε κλικ στο κουμπί "Save Now".
Βήμα 11: Στο παράθυρο που εμφανίζεται γράφουμε τον τίτλο και αν θέλουμε μια σύντομη περιγραφή του βίντεο. Τέλος, επιλέγουμε "Public" και κάνουμε κλικ στο κουμπί "SAVE ONLY".

Τα παραπάνω βήματα αποτελούν μια όσο το δυνατόν πιο σύντομη περιγραφή για τη δημιουργία ενός σχετικά απλού animation, όπως περίπου ήταν αυτό που δημιουργήσαμε με τον πρώτο, απλό τρόπο. Έτσι, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα απλό animation και να αποκτήσετε μια αρχική εμπειρία από τη δημιουργία animation με τον "δύσκολο" τρόπο. Ωστόσο, ο "δύσκολος" τρόπος προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες στη δημιουργία animation, όπως η κίνηση των χαρακτήρων, η αλλαγή υπόβαθρου, η μεταφόρτωση εικόνων, η προσθήκη αντικειμένων, και το μόνο που χρειάζεται για να τα ανακαλύψετε είναι εξερευνητική διάθεση και χρόνο :) Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου